Autor bestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką!
Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata – Paryż..
Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę?
Dlaczego barman to paryski zawód?
Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy?
Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu?
W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej?
Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża?
Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach!
Prawdziwa Bibilia francuskiego smaku
Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę Francji
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.