W czasach żywności genetycznie modyfikowanej targi przeżywają prawdziwy renesans, będąc źródłem świeżych, ekologicznych produktów i lokalnych specjałów. Szefowie kuchni najlepszych restauracji z całego świata czerpią stąd inspiracje, tworząc menu dla swoich gości.Ludzie z pasją kulinarną zawsze znajdą sposobność, by podczas podróży odwiedzić lokalne targowiska i poczuć tam prawdziwą lokalną kulturę, obserwując zwyczaje miejscowych, podpatrując, co jedzą i co kupują.Evita de Gor i Gavin Baxter stworzyli niezwykły dwujęzyczny przewodnik kulinarny, który dostarczy Ci wielu niezapomnianych wrażeń i będzie Ci towarzyszył w czasie każdej wyprawy!Zapraszamy w wyjątkową podróż, która zaczyna się w sercu miasta: * poznaj niepowtarzalny klimat targowisk we Francji, Włoszech, Brazylii, Indonezji, Japonii czy Australii * dowiedz się, jak interesujące kulturowo może być każde targowisko * zobacz, jak ważne jest nieprzetworzone jedzenie wypróbuj mnóstwo prostych przepisów na doskonałe i oryginalne