Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Emiliano Castagna - Mieszu, mieszu. Włoska Akademia Kulinarna

Flaga Polska 8 listopada 2023, środa
Autor: Emiliano Castagna
Wydawnictwo: Pascal
Inne

Włoska kuchnia to luz, zabawa, radość i bycie razem. Wystarczy kilka prostych składników i minimum czasu, by stworzyć wyborne danie. Przekonaj się sam, co makaroniarz zrobi z…



Emilliano Castagna nauczy cię czerpać przyjemność z gotowania i dobrze bawić się w kuchni w prawdziwie włoskiej atmosferze. Znajdziesz tu ponad 120 przepisów na oryginalne włoskie potrawy mięsne i wegetariańskie, wyborne makarony oraz pyszne desery. Spróbuj linguine z gorgonzolą i ndują, pieczonej ricotty w pomidorkach cherry czy cotolette z prosciutto cotto, przygotuj domowy likier bazyliowy, skosztuj ciasta ryżowego lub biscotti z figami. Buonissimo!



Przy każdym daniu, oprócz składników i opisu przygotowania, znajdziesz również kod QR do filmiku instruktażowego, dzięki czemu z gotowaniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze!



Wejdź do Włoskiej Akademii Kulinarnej i naucz się gotować tak jak prawdziwy Włoch!



Powyższy opis pochodzi od wydawcy.