Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Emiliano Castagna - Druga książka Mieszu, mieszu. 365 dni z włoską kuchnią Emiliano

Flaga Polska 12 listopada 2025, środa
Autor: Emiliano Castagna
Wydawnictwo: Pascal
Inne

"Mieszu, mieszu" wraca – ale z czymś zupełnie nowym! Druga książka to pyszne zaskoczenie!



Tym razem nie znajdziesz tu tradycyjnego podziału na śniadania, obiady czy desery. Zamiast tego odkryjesz propozycje dań na każdy z dwunastu miesięcy. Dzięki temu możesz gotować w rytmie natury i zawsze wykorzystać to, co najlepsze w sezonowych składnikach!



Jesienią spróbujesz pulpecików dyniowych ze scamorzą, frittaty z grzybami i smażonych fig. Zima to rozgrzewające potrawy, takie jak kociołek z ciecierzycą, brokułem i grzybami lub zapiekane rigatoni z salsicią. Wiosną sięgniesz po świeże szparagi, z którymi ugotujesz wyborne risotto oraz tartę z ricottą. Latem przyrządzisz smażony bób, sałatkę z truskawkami i makaron z najlepszych pomidorów.



Każdy przepis ma kod QR, który przeniesie cię do krótkiego wideo z jego przygotowaniem. To twoje zaproszenie do wspólnego gotowania!



Buonissimo!





Powyższy opis pochodzi od wydawcy.