
 12 listopada 2025, środa
 12 listopada 2025, środa"Mieszu, mieszu" wraca – ale z czymś zupełnie nowym! Druga książka to pyszne zaskoczenie!
Tym razem nie znajdziesz tu tradycyjnego podziału na śniadania, obiady czy desery. Zamiast tego odkryjesz propozycje dań na każdy z dwunastu miesięcy. Dzięki temu możesz gotować w rytmie natury i zawsze wykorzystać to, co najlepsze w sezonowych składnikach!
Jesienią spróbujesz pulpecików dyniowych ze scamorzą, frittaty z grzybami i smażonych fig. Zima to rozgrzewające potrawy, takie jak kociołek z ciecierzycą, brokułem i grzybami lub zapiekane rigatoni z salsicią. Wiosną sięgniesz po świeże szparagi, z którymi ugotujesz wyborne risotto oraz tartę z ricottą. Latem przyrządzisz smażony bób, sałatkę z truskawkami i makaron z najlepszych pomidorów.
Każdy przepis ma kod QR, który przeniesie cię do krótkiego wideo z jego przygotowaniem. To twoje zaproszenie do wspólnego gotowania!
Buonissimo!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.