Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Elena Kostiukovitch - Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu?

Elena Kostiukovitch - Perche Agli Italiani Piaci Parlare Del Cibo (why Italians Love To Talk About Food)
Flaga Polska 29 lipca 2020, środa
Autor: Elena Kostiukovitch
Wydawnictwo: Albatros
Inne

Przewodnik kulinarny uhonorowany prestiżową nagrodą Premio Bancarella della Cucina!
Dziewiętnaście regionów Włoch i ich przysmaki w jednej książce!
Fantastyczna podróż do skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki.
Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju – od Friulii i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu – przybliżając nam właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje.
Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.