Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.
Wersja mobilna [przełącz]

Dorota Drozd - Kuchnia polska dla diabetyków

Flaga Polska 6 października 2021, środa
Autor: Dorota Drozd
Wydawnictwo: RM
Inne

Bezpieczne i smaczne potrawy na cały dzień dla chorych na cukrzycę typu 2 i ich rodzin. Inspiracje kulinarne dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób "zdrowo" znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – od wielu lat pracująca ze "słodkimi ludźmi" – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i estetycznie podane.
W książce znajdziesz:
przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,
przepisy na potrawy wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,
propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut, oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,
wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,
porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,
wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.