Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Dominika Wójciak - Ziarno

Flaga Polska 18 maja 2016, środa
Autor: Dominika Wójciak
Wydawnictwo: Pascal
Inne

Kasza jaglana i proso
Siemię lniane
Chia
Ryż
Gryka
Owies
Pszenica
Amarantus
Jęczmień
Komosa ryżowa
Ta książka to kolejny zbiór oryginalnych przepisów Dominiki, połączenie smaków domowej kuchni i egzotycznych podróży. Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne oraz chleb pełnoziarnisty. Skosztuj pysznej czerwonej kapusty z komosą ryżową i winogronami. 100 pomysłów na proste dania na bazie łatwo dostępnych produktów. Potrawy bezmięsne, wersje bez glutenu i wegańskie.

"Nie zniknęła z pierwszą książką, wręcz przeciwnie. Idzie własną drogą, robiąc coś, co zwraca uwagę. Dominika świadomie korzysta z rynkowych nowości, takich jak superfoods, ale nie zapomina o rodzimych produktach, przede wszystkim kaszach. Jej dania są piękne, pełne kolorów i starannie dobranych smaków. "
Eliza Mórawska, autorka książek i bloga "White Plate"

"W rękach Dominiki ziarna, ziarenka i nasiona odsłaniają swoje nowe oblicze i dają początek pełnym wyrazu, ciekawym, a jednocześnie nieskomplikowanym daniom, które samym swym widokiem rozbudzają apetyt. "
Małgosia Minta, dziennikarka kulinarna, autorka bloga "Minta Eats"

"Trudno uwierzyć, że garść ziarenek może być tak inspirująca. Ta książka aż kipi od ciekawych pomysłów. Dominika wydobywa z ziaren ukryty potencjał i z lekkością nadaje im smaczną formę. Czasem odświeża tradycyjne receptury, dodając im współczesnego twista. Czasem stawia na orientalne smaki i przenosi je na grunt rodzimy. Jest świeżo, lekko i pysznie. "
Małgosia Dzięgielewska, autorka bloga "Pieprz czy Wanilia"

Dominika Wójciak – zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef. Autorka bloga Kulinarne Bezdroża oraz książek Warzywo i Kulinarne opowieści. Felietonistka miesięcznika "Pani". Uwielbia łączyć gotowanie z dalekimi podróżami. Jej zdolności kulinarne docenił sam Gordon Ramsay.