Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Dominika Wójciak - Warzywo. 100 sposobów na jarzynę

Flaga Polska 15 marca 2017, środa
Autor: Dominika Wójciak
Wydawnictwo: Pascal
Inne

111 pomysłów na pyszne dania bez mięsa!
Wypróbuj nowe zaskakujące przepisy na potrawy z dobrze ci znanych warzyw.
Dominika Wójciak stosuje łatwo dostępne składniki i komponuje z nich oryginalne smaki, okraszając je odrobiną kulinarnego szaleństwa. Daj się uwieść jej warzywnym deserom i słodkim śniadaniom, zasmakuj w aromatycznych sosach, kremowych zupach i chrupiących kanapkach.
Skosztuj ryżu na mleku z marchewką i kardamonem albo rabarbarowego tiramisu. Poczęstuj rodzinę chlebem bananowo-cukiniowym i chałwową owsianką z dynią. Zaproś przyjaciół na łazanki z kiszoną kapustą w curry, pizzę z kalafiora lub pieczone ziemniaki. Poznaj smak burgerów z fasoli, buraka po burgundzku i hummusu z bobem. Poczuj prawdziwą radość gotowania i ogromną przyjemność jedzenia!
"Niesamowity umiar, wielki talent".
Gordon Ramsay
"To książka dla tych, którzy chcą do końca wykorzystać obfitość sezonowych warzyw i szukają nowych pomysłów na ich użycie w swojej kuchni. Na talerzach Dominiki buraki łączą się z jeżynami, a biała kapusta z masłem orzechowym, marchewka trafia do chłodnika z pomarańczą, rabarbar staje się nowym bohaterem klasycznego angielskiego deseru bezowego, a botwinka – curry z bakłażanem. "
Małgosia Minta, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Minta Eats
"Chciałabym, aby Dominika była moim prywatnym kucharzem. Jej przepisy są dokładnie takie, jak lubię: sprytne, świeże i przystępne dla każdego. "
Monika Walecka, fotograf, piekarz, autorka bloga "Gotuje, bo lubi".