Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

David Perlmutter - Mózg na zbożowym detoksie. Zaskakująca prawda o pszenicy, węglowodanach i cukrze - cichych zabójcach Twojego mózgu

Flaga Polska 22 października 2024, wtorek
Autor: David Perlmutter
Wydawnictwo: Sensus
Inne

Jeszcze kilka lat temu dietetycy i lekarze utrzymywali, że wszelkie tłuszcze zwiększają ryzyko występowania różnych chorób, nadwrażliwość na gluten rozpatrywana była wyłącznie w kontekście celiakii, a tak zwani poważni naukowcy nie mieli odwagi zalecać nieskomplikowanych zmian stylu życia, które mogłyby stymulować powstawanie i rozwój nowych komórek mózgowych. Obecnie dysponujemy świetnie udokumentowanymi dowodami świadczącymi o tym, co konkretnie przyczynia się do degeneracji mózgu i rozwoju schorzeń takich jak demencja czy choroba Alzheimera.



Dzięki tej bestsellerowej, wyjątkowo aktualnej i potrzebnej książce przekonasz się, że na zdrowie mózgu wpływają nie tyle geny, ile dieta! Dowiesz się, że wspólnym elementem chorób degeneracyjnych mózgu jest stan zapalny, który z kolei często bywa skutkiem diety bogatej w węglowodany. Zrozumiesz, w jaki sposób zdrowe produkty pełnoziarniste" szkodliwie oddziałują na mózg, a także uzyskasz informacje, dzięki którym szybko zadbasz o zdrowie i regenerację swojego układu nerwowego. Poza lepszym samopoczuciem zdobędziesz panowanie nad swoim genetycznym przeznaczeniem i skutecznie ochronisz swój potencjał intelektualny.





Dr David Perlmutter jest neurologiem, członkiem American College of Nutrition i autorem bestsellerów „New York Timesa”. Jego pionierskie badania dotyczące chorób neurodegeneracyjnych zostały wyróżnione Linus Pauling Award. Często publikuje w czasopismach medycznych i wygłasza prelekcje na całym świecie. Wypowiadał się również na antenach CNN i Fox News. Mieszka z żoną w Naples na Florydzie, ma dwójkę dorosłych dzieci..







Kristin Loberg jest współautorką bestsellerowych książek popularnonaukowych. Specjalizuje się w przekazywaniu skomplikowanej wiedzy w przystępny sposób. Mieszka z rodziną w Los Angeles.





„Współczesne produkty zbożowe zniszczyły w Stanach Zjednoczonych więcej mózgów niż udary, wypadki samochodowe i urazy głowy razem wzięte."

dr William Davis, autor książki Wheat Belly



„To wspaniała książka, dzięki której zatroszczysz się o swój mózg!"

dr Mark Hyman, autor książki Koniec z cukrzycą i otyłością!



„Ta książka to prawdziwy skarb!"

dr Bernie Siegel, autor książki Faith, Hope and Healing i The Art of Healing



Powyższy opis pochodzi od wydawcy.