Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Damian Kordas - Superfoods

Flaga Polska 26 kwietnia 2017, środa
Autor: Damian Kordas
Wydawnictwo: Burda Publishing Polska
Inne

Jarmuż, czosnek, natka pietruszki, orzechy włoskie, kasza jaglana, żurawina... Co te pokarmy mają wspólnego? Wszystkie należą do superfood – superżywności. Terminem tym określa się produkty zawierające wyjątkowo cenne dla organizmu składniki, takie jak witaminy, minerały, kwasy omega-3... Oczywiście muszą być one naturalne i nieprzetworzone. W książce Superfoods znajdziemy przepisy na takie właśnie potrawy – pyszne, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie bogate w składniki odżywcze, które przygotujemy z powszechnie dostępnych produktów. Krótko mówiąc – superżywność! Każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno weganie i wegetarianie , jak i miłośnicy mięsa, ryb i słodyczy. Smacznego!