Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Czekolada

Flaga Polska 23 kwietnia 2018, poniedziałek
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Wydawnictwo Olimp Media
Inne

Odkąd w XIX wieku zaczęto wyrabiać tabliczki czekolady, niezmiennie budzi ona namiętność kolejnych pokoleń łasuchów. Na bazie tego produktu lub z jego dodatkiem opracowano niezliczone receptury na rozpływające się w ustach specjały – wypieki, desery, pralinki oraz napoje. W niniejszej książce znajdziesz całą gamę przepisów na czekoladowe rozkosze. Gdy urządzasz przyjęcie, upiecz klasyczny tort szwarcwaldzki. Małym łasuchom sprawisz przyjemność brownie z polewą mascarpone lub ciasteczkami czekoladowymi z orzechami. Natomiast na spotkanie z osobą bliską sercu przyrządź wyrafinowane babeczki z białej czekolady. Z kolei po spacerze w mroźny dzień rozgrzej się gorącą czekoladą z chili.