Książka, którą musisz mieć na swojej półce! Must have każdego alergika!
Dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i unikalnemu smakowi skromny kokos zyskał w ostatnim czasie niezwykłą popularność. Z produktów z kokosa, takich jak olej, mąka, cukier czy mleko, możemy przygotować każde danie, od pożywnych śniadań, chlebków, zup i głównych dań, po napoje, desery i wiele innych.
Możesz cieszyć się całkowicie naturalnymi, energetycznymi, prostymi przepisami, które nie zawierają glutenu, zboża, jajek, nabiału ani orzechów.
Zbiór 200 przepisów na przepyszne dania z produktów pozyskiwanych z kokosa: mąki, oleju, cukru, wiórek i innych.
Składniki, z których skomponowane są przepisy są łatwo dostępne, dzięki czemu z łatwością i bez dużych wydatków zrealizujesz zaproponowane przepisy w zaciszu domowej kuchni.
Potrawy zaproponowane przez autorkę przekonują, że kuchnia bezglutenowa jest smaczna, a wypieki bezglutenowe nie muszą smakować jak styropian.
Przygotowanie większości dań zajmuje mniej niż 30 minut, dzięki czemu nie spędzasz w kuchni pół dnia i nawet mając mało czasu możesz przygotować pożywny posiłek dla całej rodziny.
Książka, dzięki której każdy alergik będzie znowu cieszył się smacznym, aromatycznym i zdrowym jedzeniem o różnorodnych smakach – autorka wykluczyła z potraw wszystkie najpopularniejsze alergeny: nabiał, orzechy, zboża – w tym zawierające gluten.
Publikacja zawiera przepisy, z których mogą korzystać osoby chorujące na celiakię.