Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Beata Sokołowska, Edyta Skorupska - Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole

Flaga Polska 11 kwietnia 2017, wtorek
Autor: Beata Sokołowska, Edyta Skorupska
Wydawnictwo: Muza
Inne

Coraz więcej Polaków odżywia się świadomie. Dołącz do tej grupy. Wybierz zdrowie!
Misją autorek, które od lat promują alkaliczny styl życia, stało się stworzenie książki, która będzie zawierała łatwe w przygotowaniu przepisy na pyszne potrawy z naturalnych i przystępnych cenowo składników, które bez problemu znajdziemy w sklepach. Efekt? Ponad 90 przepisów na smaczne dania, które nie zakwaszają organizmu, a z ich przygotowaniem poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Przepisy zostały ułożone w wygodny sposób. Patrzysz, co akurat masz w lodówce, otwierasz książkę i gotujesz. Osobne rozdziały zostały poświęcone śniadaniom i słodkościom, których nie może brakować w zdrowej diecie, a także komponowaniu zupełnie nowych potraw z tego, co zostało w garnku – zgodnie z popularną filozofią zero waste. Do tego garść praktycznych informacji o zasadach zdrowego odżywiania, sezonowości produktów oraz kilka kuchennych tricków. Gotowi na zieloną rewolucję?
Współautorką książki i autorką zdjęć jest Edyta Skorpuska specjalistka psychodietetyki, promotorka zdrowego odżywiania.