"Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy. To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim – o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce.
"Ateny do zjedzenia to niemała igraszka. Lektura tej pełnej smakowitych ciekawostek książki momentalnie zabiera w podróż do Grecji. Nie mogę się doczekać, kiedy zacznę próbować smaków oraz potraw opisywanych przez Bartka Kieżuna, który serwuje je obficie jak Dionizos nektar i ambrozję na boskim olimpie. "
MichałKorkosz, autor książek kucharskich i bloga rozkoszny. pl
"Przed wiekami mieszkańcy Aten otrzymali od córy Zeusa drzewo oliwne. Dziś inny wspaniały dar trafia w nasze ręce: niezawodny Bartek Kieżun pisze dla nas o najpiękniejszych smakach i zapachach tego miasta. Szykujmy się na prawdziwie boską ucztę!"
Julia Wollner, redaktorka naczelna magazynu śródziemnomorskiego "Lente"
"Po przeczytaniu tej książki nabrałam apetytu na Ateny, miasto które bardzo zyskuje przy bliższym poznaniu. Świetna lektura dla osób poszukujących podróżniczo-kulinarnych inspiracji. "
Agnieszka Franus, redaktorka naczelna "National Geographic Polska"
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.