Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Anthony Bourdain, Laurie Woolever - Apetyt. Książka kucharska

Flaga Polska 8 listopada 2017, środa
Autor: Anthony Bourdain, Laurie Woolever
Wydawnictwo: Wydawnictwo Filo
Inne

Anthony Bourdain to człowiek o wielkim apetycie. Niegrzeczny chłopiec kulinariów po ponad dziesięciu latach powraca z kolejną książką kucharską. I robi to w wielkim stylu. W swojej najnowszej książce "Apetyt" skondensował ponad 30 lat gotowania w kuchniach wielu restauracji oraz podróży po świecie. Powstał esencjonalny zbiór ulubionych potraw, które (przynajmniej zdaniem pana Bourdaina) wszyscy powinni umieć przyrządzić. To książka kucharska niepodobna do innych, lista dań uwielbianych w jego domu i największych przebojów przywiezionych z podróży, a także kompendium wiedzy o gotowaniu i plan bitwy na święta.

Anthony Bourdain przez wiele lat, najpierw jako kucharz, a potem jako podróżujący po świecie kronikarz kulinariów w programach telewizyjnych (m. in. "Bez rezerwacji" i "Miejsca nieznane"), zawodowo badał ludzkie apetyty. Jest autorem powieści, komiksów, książek kucharskich i tych ukazujących pracę w kuchni. Obecnie gotuje głównie dla rodziny i przyjaciół.