Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Anna Czelej - Bezglutenowa cukiernia. Przepisy na zdrowe słodkości według Pięciu Przemian

Flaga Polska 5 października 2015, poniedziałek
Autor: Anna Czelej
Wydawnictwo: Vivante
Inne

Anna Czelej, specjalistka od gotowania według "Pięciu Przemian" oraz autorka bestsellerowych książek m. in. "W piekarni Pięciu Przemian" oraz serii "W kuchni Pięciu Przemian" prezentuje niezbędnik dla osób kochających słodkości i będących na diecie bezglutenowej.

W "Bezglutenowej cukierni" znajdziesz ponad 80 zróżnicowanych receptur na ciasta kruche, biszkoptowe i drożdżowe, babeczki, tarty, ciasteczka, a także leguminy, koktajle, kremy, galaretki, torty, wafelki, musy czy budynie.

Oto niezbędnik, który powinien znaleźć się w kulinarnej biblioteczce, wszystkich którzy nie tolerują glutenu, szukają zastępników nafaszerowanych chemią słodyczy ze sklepu lub chcą serwować swoim dzieciom tylko zdrowe, słodkie rarytasy.

Przepisy podzielone zostały na pory roku, tak by w odpowiednim czasie przygotowywać desery z produktów sezonowych, a dodatkowo, zostały dostosowane do zasad gotowania według "Pięciu Przemian", więc jeśli chcesz możesz przygotowywać je zgodnie z tą metodą.

Wszystkie zaprezentowane w książce przepisy są bezglutenowe, z naturalnych składników, a także łatwe w przygotowaniu, znajdziesz wśród nich między innymi: babeczki truskawkowo-miętowe z kwiatem bzu, ciasto sezamowe, mus brzoskwiniowy z jeżynami, galaretka migdałowa czy tarta orzechowa z jabłkami.

Czy już wiesz, co zjesz na deser?