Najważniejsze zasady „Ekonomii gastronomii”:• Planujcie posiłki z wyprzedzeniem• Kupujcie mądrze i oszczędnie• Nie marnujcie jedzenia• Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku• Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego• Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach• Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania• Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużejW „Ekonomii gastronomii” chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce — w samym sercu rodzinnego życia.Kupując tę książkę, wspierasz Federację Polskich Banków Żywności.