Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Agnieszka Bednarska - Chleb bezglutenowy i inne wypieki

Flaga Polska 10 lutego 2021, środa
Autor: Agnieszka Bednarska
Wydawnictwo: Pascal
Inne

Chleb bez glutenu? To prostsze niż myślisz!
Początki przygody z bezglutenowymi wypiekami zwykle nie są łatwe. Pieczywo bez dodatku tradycyjnych mąk często wychodzi twarde lub mało wyrośnięte, a czasem praktycznie nie nadaje się do zjedzenia. Zamiast się poddać, Agnieszka Bednarska zaczęła pytać "dlaczego?". Jej książka to efekt wielu lat zdobywania wiedzy, zgłębiania technologii piekarskich i właściwości bezglutenowych mąk. W prosty i przystępny sposób podaje w niej wszystko, co musisz wiedzieć, by cieszyć się doskonałymi wypiekami!
Wypróbuj 100 przepisów na:
chleby i bułki na różnorodnych bazach i z różnymi dodatkami smakowymi,
zdrowe ciasta, ciasteczka, drożdżówki, rogaliki i pączki,
pizze na bezglutenowych spodach, focaccie i podpłomyki,
pieczywo i przekąski z różnych stron świata: chlebki naan, grissini, tortille i inne,
pozbawione cukru i nabiału dodatki do pieczywa.
Otwórz swoją domową piekarnię już dziś!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.