Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Monika Mrozowska - Ekonomiczna ekologiczna kuchnia. 60 przepisów na miarę

Flaga Polska 11 października 2017, środa
Autor: Monika Mrozowska
Wydawnictwo: Wydawnictwo Zwierciadło
Inne

Przekonaj się, że w kuchni ekologia może iść w parze z ekonomią. I fantastycznymi smakami!

"Na zdrowiu nie oszczędzamy" takie hasło w kontekście prawidłowego odżywiania pojawia się często. Dlatego zdrowa, ekologiczna kuchnia kojarzy się z artykułami z wyższej półki. Tymczasem robiąc przemyślane zakupy, kierując się wskazówkami zawartymi w książce Moniki Mrozowskiej, czytelnik szybko przekona się, że zdrowa i ekologiczna może być niedroga. W wielu przypadkach dużo tańsza od dań z kuchni wysoko przetworzonej.

Znajdą się tu przepisy na wszystkie główne posiłki, desery oraz drobne przekąski. W książce udowodniono, że szybki obiad dla całej rodziny można przygotować za kilkanaście złotych. Znajdzie się w niej również lista niedrogich nieprzetworzonych produktów wysokiej jakości łącznie z orientacyjnymi cenami za 1 kg lub 1 litr, które później posłużą do przygotowania 60 przepisów.